fredag den 8. august 2014

Vejrudsigten

Forleden var vi tre, der tog turen fra Brøndby og det Veddelev ved Roskilde fjord, med planer om at når over til Eskilsø og gå en tur på trampestien der.

Hjemmefra havde jeg tjekket vejret både på DMI.dk og på YR.no - og ingen steder lovede de vindstyrker over 7 sekundmeter. Men da vi i Veddelev var ved at sætte kajakkerne i vandet, mødte vi nogle andre i kajakroere - der kunne fortælle, at vinden ville komme over 10 sekundmeter. Noget overrasket spurgte jeg dem, hvor de havde den information fra - og svaret kom promte: fra vindsurferen.

Ham så jeg godt gå i vandet - og flyve der ud af mellem Veddelev og indsejlingen til Bognæs bugten.

Nu var jeg ganske sikker på, at mit forarbejde var godt, men tvivlen nagede - og da vi skulle nordpå fra Roskilde havn en times tid senere var vinden taget til - mindst 7 sekundmeter - og endnu senere, da frokosten var spist på Eskilsø, og vi skulle tilbage, så var vinden langt over 8-9, og vi måtte kæmpe godt for at komme frem.

Senere fandt jeg en måling fra Risø, der viste 14 sekundmeter i 125 meters høje - helt så galt var det sikkert ikke ved havoverfladen - men alligevel.

Og på vej tilbage så vi mange surfere - de havde åbenbart spottet, at der netop den dag ville være meget vind lige der.

Siden har jeg gået og tumlet med, om det nu er de rigtige steder, jeg tjekker vejret - inden jeg tager ud med kajakken - og har også fundet noget andre muligheder. Dem vil jeg tjekke af i den kommende tid:

DMI Center for Ocean og Is: http://ocean.dmi.dk/anim/index.php
Vindguro - fundet på kitesurfernes univer: http://www.windguru.cz/dk/index.php?sc=19320
Windfinder - fundet på et surferside: http://www.windfinder.com/weather-maps/forecast/denmark#6/56.158/11.624

Sjovt at se, at surfere leder efter vind, medens kajakroere ofte forsøger at undgå vind.

Med tiden kan det jo være, at jeg bliver klogere med hensyn til, hvor jeg finder en retvisende vejrudsigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar