søndag den 11. november 2012

Bliv i dit cockpit

Forleden var jeg ude at ro i en del bølger. Det gik fint, og jeg havde en rigtig god tur - indtil 200 meter før havnehullet, hvor lidt uro i benene og tanker på afveje gjorde, at jeg mistede koncentrationen og glemte at reagere på en bølge, der kom på tværs.

Selv om jeg selv synes, at jeg har et sikkert rul til begge sider, gik der panik da jeg faldt i vandet, og håndtaget blev hevet inden den mere rationelle del af hjernen begyndte at analysere.

Nå, men der var jo ikke andet at gøre end en "våd entre" og et rul op igen - ingen problemer, lige bortset fra, at med cockpittet fyldt af vand, er det at manøvrere ikke nemt, så jeg røg i igen, da jeg ville vende mig om og tage fat i pumpen.

Ok, jeg tog endnu en "våd entre" og tog turen ind til kysten, tømte min kajak for vand og kom fint tilbage til klubben, hvor der ikke var problemer med at rulle.

Men jeg er sikker på, at for eftertiden vil øve mig på at "falde i vandet" også når der er meget vind og store bølger, og jeg vil også øve mig i svømmehallen med at få 2 til at vugge kajakken.

Faldt så over en øvelse, der giver lidt tid og luft, hvis uheldet skulle være ude, og du ikke kommer op i første rul: Petrussen Maneuver. Denne manøvre går ud på, at du bliver i dit cockpit, men alligevel komme så langt ud af kajakken, at du kan få hovedet oven vande. Det skal med på listen over ting, der kan øves.

Rul og redningsøvelser er ikke avanceret kajakteknik, men grundlaget for at du kan dyrke din sport forsvarligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar