tirsdag den 6. november 2012

Isefjorden i november

Vi kom ikke til det sydfynske øhav denne gang. Udsigten til sydlig vind mellem 9 - 12 sekundmeter gjorde valget af Isefjorden let - og det kom vi slet ikke til at fortryde.

Lørdag den 3. november blev, trods morgenregn og tunge skyer, en flot og klar efterårsdag med de mest klare farver, som billederne slet ikke kan gengive.

Vi satte i ved Kongsøre og satte kursen mod syd, med Orø om bagbord og skoven, skrænterne og sommerhusene om styrbord.
Over middag nåede vi frem til Bognæs, hvor der på den yderste spids er et fint område med grill, bænke og ikke mindst fin sandstrand.


Vinden tog til efter frokost og da vi rundede Bognæs og satte kurs mod Hørby, arbejdede vi os langsom frem gennem de små krappe bølger, så vi vendte om inden, og nød medvinden og den gode fart tilbage til udgangspunktet.


Overnatningen blev også noget mere luksuseriøs, end vi havde planlagt. Telte og primitiv lejrplads veg for komfortable forhold i Stigs sommerhus - og hvor var det herligt at sove til regnens trommen på taget, i fuldkommen tørvejr, for så at vågne til en morgen med kraftig blæst og tunge skyer over Odden.

Så igen valgte vi det mere behagelige, og tog kajakkerne til Nykøbing Sjælland, hvor den lokale roklub lagde bådebro til isætningen, og samtidig klarede det op, og solen kom frem på den mest klare blå himmel.Igen tog vi sydover, denne gang forbi Anneberg og skoven, ja faktisk i retning mod Kongsøre igen.
Så langt kom vi dog ikke, fandt i stedet en herlig lille plet omkring Stokkebjerg Skov, hvor vi gik i land og nød en velfortjent frokost - mens rovfuglene dansede over os og solen varmede den klare luft en smule op.


Tilbage i Nykøbing Sjælland rullede vi lidt i havnen - med tilsuere, og det gør det jo ikke mindre sjovt.

Alt i alt en herlig weekendtur på 40 kilometer og mange gode timer i dejligt selskab i - 2 fine efterårsdage.Ingen kommentarer:

Send en kommentar