mandag den 10. november 2014

2014 Gensyn med Orust

Orust er en svensk ø, et stykke nord for Göteborg, Sveriges tredjestørste. Vi var rundt i 2012, men sidste år kom jeg ikke med, for det var midt i vores ferie. I år passede det bedre, så i de sidste dage af august var vi 6 fra klubben, der tog de næsten 400 kilometer nordover for at sejle rundt om Orust.

Fredag
Denne gang ville vi gerne helt op til Lysekil den første dag, så der blev roet - og også selv om solen var fremme og vinden var med os, så føles 52 kilometer langt, når det gennemføres med få pauser og et stædigt pres om at nå frem, inden lyset helt forsvinder. Fik til gengæld en fin oplevelse med den nye pulvermad - og vi hyggede os fælt på Småholmarna - med den fine udsigt til både morgen og aftensolen.

Lørdag
Morgensol var der dog ikke tale om dag 2, for det var var gråvejr og fra det tidspunkt vi satte os i kajakkerne, blev det til regnvejr. Vinden var nu mod os, og det flotte stykke ned mellem Skaftø og fastlandet nord for Orust lå hen i dis. Vi kunne godt se, at her var flot, men givet er det, at det ville have være en større oplevelse, hvis solen havde været fremme. Langsomt bevægede vi os nordover, kommer igennem det lave vand ved Kalvøen og runder Vindöen, men vi har stadigvæk modvind, og bedre bliver det ikke ned mod Svanesund, hvor vi går i land og overnatter på Grøta Holmen lige under højspændingsledningerne. Det er stadig fugtigt, så godt at Steen har den gode tarp med, som vi kan sidde under alle sammen.

Søndag
Det er klaret op, solen næsten titter frem og vinden er med os - så nu er det ingen sag at komme af sted ned mod Almo i en fin surf. Så er der bare lang vej hjem, og denne gang blev det ikke bedre af, at der var kommet så meget regn, at motorvejen rundt om Malmø stod under vand.

Men Orust kan godt vente at få besøg igen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar